Activiteiten in

de Week van de Schildklier

BETUWE - Van 14 tot en met 18 mei is de Week van de Schildklier. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert in tal van ziekenhuizen activiteiten voor mensen met een schildklieraandoening.

Op dinsdag 15 van 13:00 tot 16:00 uur zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers met een informatiestand aanwezig in het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Woensdag 16 mei van 14:00 tot 17:00 uur staat een stand in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Van 15:00 tot 16:30 uur is daar een informatiemiddag met een arts en ruimte voor ontmoeting. Aanmelden verplicht via de website van SON.

Dit jaar is het thema ‘optimaal instellen luistert nauw!' centraal. Goed instellen op schildklierhormoon is vaak lastig. In de praktijk blijkt dat veel patiënten (nog) niet goed zijn ingesteld. Als een schildklierpatiënt bij ‘normale waarden’ nog klachten heeft, is verfijnen van de dosering gewenst (fijn-instelling). Bij veel patiënten is niet bekend dat een kleine aanpassing van de dosering een groot verschil kan maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus nauw, vraagt inzicht van de patiënt en een goede samenwerking tussen arts en patiënt.
SON heeft een gratis folder ontwikkeld die inzicht en handvatten biedt voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Meer informatie over de Week van de Schildklier, alle informatiestands, andere activiteiten en het thema staan op www.weekvandeschildklier.nl.