Koningsspelen op 20 april in Zetten

ZETTEN - Al weer voor het vierde jaar worden de Koningsspelen georganiseerd voor alle kinderen van de peuterspeelzalen en de basisscholen in Zetten. Circa honderd leerlingen, de docenten bewegingsonderwijs, de rector en een aantal docenten van het HPC worden ingezet om de 550 kinderen op vrijdag 20 april weer een fantastische dag te bezorgen.

De leerlingen van het HPC zorgen voor de aankleding van het ontbijt en de omgeving, het serveren van koffie, thee en lekkere snacks. De tweedejaars sportleerlingen begeleiden de kinderen bij alle activiteiten. Ook zullen er weer een koning en koningin rondlopen.

Op een lege maag kan je natuurlijk niet goed spelen en sporten, dus eerst om 9.00 uur lekker ontbijten. De Jumbo sponsort het ontbijt dat de kinderen aan lange tafels op de parkeerplaats voor de school gaan nuttigen. Nadat iedereen welkom geheten is, wordt het Wilhelmus gezongen. Landelijk is er door de kinderen een openingsdans ingestudeerd. "We zijn heel benieuwd hoe dat eruit ziet met 550 kinderen!"


Om 10.00 uur gaan de peuters naar de gymles, gaan ze kleuren en worden geschminkt. De kinderen van groep 1 – 4 gaan starten met allerlei spelletjes. Per kwartier starten ze een ander spel. Groepen 5 en 6 gaan stoer aan de slag met de brandweer, ze gaan ook nog dansen onder leiding van de lokale dansschool L2D onder leiding van Suzanne Hoogakker en gaan korfballen met korfbalvereniging Zetten '99.
Voor groepen 7 en 8 worden er ook een drietal clinics verzorgd. Onder andere voetbal door leerlingen van voetbalvereniging SVHA uit Herveld, met twee docenten bewegingsonderwijs, freerunnen door oud-leerling en stuntman JP de Kam en een clinic MMA door Mayru Sport uit Zetten.

De weersverwachting voor de 20e ziet er ook al goed uit. Voor meer informatie kan men mailen naar Arco Verhoeks (a.verhoeks@hpcnet.nl) of Jessica Joosten (j.joosten@hpcnet.nl), de initiatiefnemers van de Koningsspelen in Zetten.