Driepunter voor DFS na winst op Excelsior'31, 2-3

OPHEUSDEN - Na drie minuten verwerkte de buiten zijn zestien gekomen doelman Nieuwenhuis een crossbal maar half, waarna aanvoerder Worm de bal met een mooie lob via de onderkant van de lat in het doel deponeerde, 0-1. Excelsior’31 beschikt voetballend gezien over een uitstekende ploeg, alleen worden de combinaties vaak te lang doorgezet.

Iets voor het half uur schoot Worm DFS vanaf de strafschopstip naar een 0-2 voorsprong. Het compact spelende DFS bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Raja Boean zag voor de rust nog een schot in de veilige handen van de Rijssense doelman verdwijnen terwijl een schot van Hendriks net naast de kruising vloog. Omdat Excelsior'31 aan de overzijde ook het net niet meer wisten te vinden ging DFS rusten met een op het oog comfortabele 0-2 voorsprong.

Deze voorsprong verdween in de beginfase van de tweede helft echter als sneeuw voor de zon. Na tweeënvijftig minuten raakte de bal twee keer het aluminium achter doelman Veeneman waarna Penterman het beslissende tikje gaf voor de aansluitingstreffer, 1-2 Twee minuten later tekende wederom Penterman met een kopbal voor de gelijkmaker, 2-2 Gelukkig herpakte DFS zich goed. Na een bal op de paal van Raja Boean kwam DFS elf minuten voor tijd op voorsprong door Bokila die DFS met een een kopbal de overwinning bezorgde, 2-3.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm (89. Arjan Goorman), Remy Raterink (65. Luciën Dors), Levi Raja Boean (72. Noë Bokila).