Bestuurslid René Smit staat stil bij vijf jaar CCE (foto: Rinus Baak)
Bestuurslid René Smit staat stil bij vijf jaar CCE (foto: Rinus Baak) Foto:

Cursistenexpositie Creatief Collectief Elst goed bezocht

ELST - Zondag 15 april was de jaarlijkse expositie met werk van cursisten van creatief Collectief Elst bij Landerij De Park. Die dag werd ook het eerste lustrum van dit kleinschalig cursuscentrum in Elst gevierd.

Driehonderd stukjes Droom! appeltaart stonden klaar als traktatie voor de bezoekers aan de cursistenexpositie. Slechts drie waren er aan het eind van de dag over. Veel belangstelling voor het werk van de cursisten én voor de heerlijke appeltaart.

Op twee momenten was het extra druk: 's ochtends om 11 uur en 's middags om 14 uur. Bestuurslid René Smits stond toen stil bij vijf jaar Creatief Collectief Elst. Vervolgens las docente Elieke Starink enkele gedichten voor, gemaakt door deelnemers aan de schrijfgroep van Forte Welzijn. De gedichten waren speciaal gemaakt bij schilderijen die te zien waren tijdens de expositie. Op die manier werd nog eens duidelijk dat iedere beschouwen van een kunstwerk zijn of haar eigen associaties krijgt bij het zien ervan. Tijdens de expositie konden bezoekers mee werken aan een collage à la Matisse of zelf gedichten schrijven bij kunstwerken. Bijzonder waren de drie gedichten die een nog jong kleinkind bij de schilderijen van haar opa maakte.

Docenten, vrijwilligers en cursisten kijken met bijzonder veel genoegen terug op weer een geslaagde expositie. Deze maand zijn de laatste lessen. Medio september start het nieuwe lesjaar. Heb je interesse in het volgen van een cursus schilderen, beeldhouwen, aquarel, tiffany, keramiek, kunstgeschiedenis, mozaïek of collages maken? Kijk op creatiefcollectiefelst.nl voor meer informatie. Je kunt daar ook direct inschrijven.