Schoolschaakteam Randwijk (foto: M. Bunt)
Schoolschaakteam Randwijk (foto: M. Bunt) M. Bunt

Schaakschoolteam School met de Bijbel

door naar NK school-schaken

RANDWIJK – Trots is het schaakschoolteam van de School met de Bijbel uit Randwijk, nadat ze zaterdag 7 april de vierde plaats haalden.

Het schaakteam bestaat uit jongens uit groep 6/7, en eindigde in Elst Overbetuwe afgelopen januari op een mooie tweede plaats, waarna ze van de OSBO door mochten naar de halve finale in Arnhem. In Arnhem werden ze vierde en werd het team uitgenodigd voor de finale in Zutphen. Deze finale vond 7 april plaats, en hier mocht het team, na een spannende laatste ronde (waar ze op de zevende plaats stonden) opnieuw eindigen op de vierde plek. Hierdoor hebben ze opnieuw een mooie plaats bemachtigd en gaan ze door naar het Nederlands Kampioenschap school-schaken in Gouda op 2 en 9 juni.

Er doen veertig teams van verschillende scholen uit Nederland mee. Aan de voorrondes hebben er bijna 10.000 kinderen meegedaan.