DFS ruim langs Berkum in

kwartfinale districtsbeker: 4-1

OPHEUSDEN - DFS begon fel aan de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Berkum, waar men eerder dit seizoen twee keer van verloor. Na een minuut of vijf speelde linksback De Kler de bal cross op Rutger Worm die zijn inzet vervolgens voor de voeten van Hendriks zag belanden die eenvoudig de gewenste snelle voorsprong binnen kon schuiven: 1-0.

Na tweeëntwintig minuten schoot Kok voor de gasten de gelijkmaker langs doelman Heusinkveld tegen de touwen: 1-1. DFS raakte niet van slag door de gelijkmaker. Acht minuten later schoot wederom Hendriks, na een pass van Raja Boean, de thuisploeg naar een nieuwe voorsprong: 2-1. DFS overleefde daarna een kluitssituatie in de eigen zestien om vervolgens via een mooie aanval net voor het rustsignaal de voorsprong uit te breiden. Na een assist van aanvoerder Worm liet Levi Raja Boean doelman van Hoof met een bekeken schuiver volkomen kansloos: 3-1.

Berkum begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Maar voordat men met de ogen kon knipperen gooide DFS de wedstrijd definitief in het slot. Na een voorzet van Worm kopte Hendriks zijn derde treffer fraai binnen: 4-1. DFS geloofde het daarna wel. Berkum mocht het spel maken, zonder dat men daaruit veel kansen creëerde.

In de halve finale speelt DFS uit tegen eersteklasser DZC'68. Tevens heeft DFS zich geplaatst voor de voorronde van de KNVB-beker van volgend seizoen.

Opstelling DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks (76. Alex Scheffer), Rutger Worm (66. Noë Bokila), Remy Raterink (89. Nick Romein), Levi Raja Boean.