Vrouwen scheppen het meegebrachte eten op (foto: Ellie Buizer)
Vrouwen scheppen het meegebrachte eten op (foto: Ellie Buizer)

Gezellige ontmoeting

tijdens vrouwen-eetkring

KESTEREN - Dat niet alleen de zon voor warmte zorgde, maar vooral het weerzien en/of de kennismaking met elkaar, hebben zo’n 33 vrouwen van buitenlandse en Nederlandse afkomst opnieuw ervaren tijdens de eetkring die gehouden werd op zaterdag 7 april in De Voorhof.

Vanuit de nabije en wijde omgeving kwamen de dames naar Kesteren met een gerecht dat ze thuis hadden voorbereid. De voorpret, de aandacht voor elkaar, de voldoening van het delen de heerlijkste gerechten en vooral de gesprekken en verhalen voor, tijdens en na het eten, maakten dat alle aanwezigen van deze smakelijke ontmoeting hebben genoten. Het gespreksonderwerp na de maaltijd was deze keer: gewoontes en gebruiken rondom eten oftewel ‘ons dagelijks brood’. Een onderwerp wat vele tongen losmaakte en zorgde voor grote betrokkenheid.

Op 26 mei en 30 juni zal De Voorhof opnieuw open zijn tussen 15.00 en 17.00 uur voor vrouwen van dichtbij en overal vandaan om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/thee met traktaties. Tijdens deze inloopmiddagen wordt er door de organisatie gezorgd voor iets lekkers. Zelf iets meebrengen mag, maar ook met lege handen is een ieder van harte welkom! Mogelijkheden voor vrouwen om met elkaar in contact te komen, ontmoeting en delen zijn de belangrijkste drijfveren voor de diaconie om deze bijeenkomsten voor vrouwen in De Voorhof in Kesteren te organiseren. (Adres: Nedereindsestraat 30c, Kesteren).