De 5 deelnemende turnsters
De 5 deelnemende turnsters

Drie finaleplaatsen voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - Op zaterdag 7 april stonden er twee finalewedstrijden op het programma voor vijf turnsters van DGV Dodewaard. In Beekbergen turnde Elisa Roumimper (Junior) haar regiofinale vierde divisie. Elisa liet mooie sprongen en een prima brugoefening zien.

Helaas werd de verbinding tussen haar sprongenserie op balk niet geteld wat punten kostte, desondanks eindigde Elisa op een tiende plaats. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale regio Oost.
In Nieuwegein turnden ondertussen Ilse Pouwels (Pupil 1) en Luna van der Goes (Pupil 2) hun halve finale van het NK in de derde divisie. Ilse begon op sprong, waar haar overslag helaas niet goed uit de verf kwam. Dit maakte zij ruimschoots goed op de overige toestellen wat ook Ilse een tiende plaats én een NK finaleplaats opleverde. Op de andere baan ging ook Luna’s sprong niet lekker. Balk en vloer gingen gelukkig wel goed, maar dit was helaas niet voldoende voor een finaleplaats. Luna werd achttiende.

De wedstrijd daarna kwamen Silke Verwoert en Eva van Voorst (Jeugd 2) in actie. Eva turnde een mooie wedstrijd in deze ronde met sterke concurrentie. Ze werd zelfs zesde op balk en in het eindklassement eindigde Eva op een prachtige zevende plaats. Genoeg voor een finaleplaats op het NK! Ook Silke turnde een stabiele wedstrijd. Ook bij haar werd de verbinding tussen de sprongen op balk niet geteld, waardoor er een half punt van haar score af ging. Dit minieme stopje kostte haar een finaleplaats: Silke werd dertiende, waar er twaalf door gingen naar het bondskampioenschap. Zij is hiervoor nu eerste reserve. DGV kijkt met drie finaleplaatsen terug op een erg succesvolle wedstrijddag!