(Foto: Hans de Zwart)
(Foto: Hans de Zwart)

Repaircafé en ict

NEDER-BETUWE - Vanaf nu kan men in het Repair Café Neder-Betuwe ook terecht voor eenvoudige ict-zaken. Heb je problemen met je laptop of je IPad? Zijn er opstartproblemen? Ben je bang voor een virus? Hoe werkt die app? Waar zijn mijn bestanden? Men krijgt kosteloos deskundig advies en kleine problemen proberen we direct op te lossen.

Vanaf de start in 2016 vinden steeds meer mensen de weg naar het Repair Café Neder-Betuwe, zowel op de locatie in Opheusden (eerste woensdag) als Ochten (3e woensdag). Mensen brengen kapotte huishoudelijke apparaten en kledingstukken mee en vrijwillige technici en naaldvaardige dames doen hun best om reparaties uit te voeren.

“Soms is er echt niets meer aan een apparaat te doen, maar dan leggen we de gebruiker ook uit waarom niet”, aldus Peter Kraayeveld, oud-KPN-technicus. “Vaak kunnen we met een beetje geluk de oorzaak wel vinden. Als het dan te repareren is, maken we mensen blij en zijn we best een beetje trots natuurlijk.”

Een belangrijke drijfveer voor de medewerkers is dat repareren milieuvriendelijk is. Apparaten gaan zo langer mee. De reparaties zijn gratis, maar als er vervangende onderdelen nodig zijn, moet men die zelf mee brengen. Bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw, die zorgt dat de klacht bij de juiste vrijwilliger terecht komt. Er is een mogelijkheid voor een kopje koffie of thee en een praatje.

Het Repair Café in het Dorpshuis in Ochten aan het Dr. Van Drielplein (tegenover de Aldi) is open op woensdag 18 april van 14:00 tot 16:00 uur. Op Facebook staat meer informatie (www.facebook.com/repaircafenebe).