Afbeelding
Foto:

Arno Setz in Vluchtheuvelkerk Zetten

ZETTEN - Op zondag 22 april geeft Arno Setz een lezing in de Vluchtheuvelkerk. Hij kiest hierbij als uitgangspunt: 'De Kunst en het slechten van onbegrip'.

Arno Setz (1972) studeerde aan de Hogeschool der Kunst en aan de Sociale Academie. Zijn afstudeerproductie in 2000 was de theater-/filmvoorstelling 'Het Elfenkind', een voorstelling over autisme.

Tegenwoordig is hij schrijver, theatermaker, acteur, festivalorganisator en artistiek leider. In 2011 ontving hij de Edese cultuurprijs voor zijn gehele oeuvre. Met voorstellingen over onder andere borderline, psychische kwetsbaarheid en autisme tourt Arno Setz door Nederland en België.

Over deze thema’s ontwikkelt hij kunstproducties, waarbij het gebruik van humor een geweldig middel blijkt te zijn om moeilijk bespreekbare onderwerpen invoelbaar te maken. Hij straalt de overtuiging uit dat kunst kan bijdragen aan een beter onderling begrip en meer verdraagzaamheid tussen mensen.

Hoe kunst kan bijdragen aan meer begrip, vertelt Setz in zijn lezing. Arno Setz geeft aan dat hij zelf meemaakte hoe kunstervaringen hem hielpen om los te komen uit verstikkende milieus. Kunst leerde hem spelenderwijs om een nieuw perspectief en een bredere zin voor het leven te zien. Kunst als levenshouding. Open staan, nieuwsgierig zijn, verwonderen en blijven leren.

De lezing is op 22 april in de Vluchtheuvelkerk Zetten, ingang Bakkerstraat, aanvang 10.00 uur. De lezing is vrij toegankelijk.