Muziekles op scholen

in Ingen en Ommeren

INGEN/OMMEREN - Muziekvereniging Kunst na Arbeid verzorgt in samenwerking met de basisscholen in Ingen en Ommeren professioneel muziekonderwijs.

Kinderen uit de groepen 2 en 3 krijgen muziekles van een muziekdocent van deze vereniging. Leuk en leerzaam voor de kinderen en bovendien zorgt deze muzikale vorming op school voor een doorstroom van enthousiaste jeugdleden die bij KNA een muziekopleiding gaan volgen, om uiteindelijk mee te kunnen doen in het orkest.

Na afloop van het schooljaar organiseert KNA tevens een scholenconcert. De leerlingen kunnen dan samen met ons jeugdorkest laten horen wat ze geleerd hebben. Aan dit programma zit natuurlijk een financieel kostenplaatje vast. Met de opbrengst uit het fonds ‘Een Aandeel in de Betuwe’ wil KNA dit (gedeeltelijk) financieren.

Rabobank West Betuwe stelt een deel van haar winst beschikbaar voor het fonds ‘Een Aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit de winst van de bank terug naar lokale verenigingen en stichtingen. KNA heeft haar jeugdopleiding op de basisscholen in Ingen en Ommeren hiervoor aangemeld. Leden van Rabobank West Betuwe mogen meebeslissen over hoe dit bedrag onder verenigingen en stichtingen wordt verdeeld door het uitbrengen van een stem.

Men kan KNA steunen door een stem uit te brengen via www.rabowestbetuweleden.nl/fondsen/een-aandeel-de-betuwe (categorie cultureel). Stemmen kan van tot 30 april en is alleen mogelijk als u lid bent van de bank. Het scholenconcert wordt gehouden op dinsdag 5 juni om 18.30 uur en vindt plaats in De Gaard, Dr. A.R. Holplein 13-15 in Ingen. De toegang is gratis.