HAVO in actie op het eigen natuurgras, de geelzwarten uit Haalderen liggen ver achter in het aantal gespeelde duels. Een kunstgrasveld is gewenst en nodig. (archiefbeeld)
HAVO in actie op het eigen natuurgras, de geelzwarten uit Haalderen liggen ver achter in het aantal gespeelde duels. Een kunstgrasveld is gewenst en nodig. (archiefbeeld) Foto:

Veel inhaalduels; gemis kunstgrasveld groot

HAVO en Angeren lopen ver achter

HAVO en Angeren zitten in een lastig parket in hun competities. De voetbalclubs liggen qua wedstrijden ver achter op hun klassegenoten. Gevolg: veel (inhaal)duels in korte tijd, ook doordeweeks. Van een eerlijk competitieverloop is zo geen sprake. De noodzaak van een kunstgrasveld bij de 'kleinere' Betuwse verenigingen was nog nooit zo hoog.

Tekst en foto: Hans Schmeinck

Fans van HAVO en Angeren als ook de concurrenten van deze Betuwse clubs, houd pen en agenda bij de hand. Want zo volgt het schema van competitiewedstrijden van beide clubs voor de komende tijd. Een ramvol programma, met veel (inhaal)duels in relatief korte tijd. De Haalderense voetballers, uitkomend in de derde klasse D Oost op zondag, liggen maar liefst vier wedstrijden achter op Eendracht '30 uit Mook, overigens getraind door Mr. HAVO himself, Fred Razing. Hij bracht de Haalderenaren vorig seizoen naar 3D.

HAVO staat nu –vertekend- 8e, maar heeft maar drie verliespunten minder dan Eendracht. Ofwel, als de geelzwarte brigade van trainer Bert Willemsen al haar (inhaals)duels wint dan lonkt zelfs het kampioenschap!

Maar ja, het is nogal een zware opgave, twaalf duels in minder dan acht weken. Vooral de komende vier weken zitten tjokvol. Schrijven jullie even mee? Zondag 1 april uit naar laagvlieger Millingen, dan donderdagavond thuis (18.30 uur) tegen diezelfde club. Drie dagen (zondag 8 april) later uit naar Hatert, een andere laagvlieger.

Een week later (zondag 15 april) thuis de derby tegen nummer drie Driel. Zondag 22 april wacht de uitbeurt bij subtopper Beuningse Boys, dan donderdag 26 april (19.00 uur) naar Brakkenstein en op zondag 29 april thuis tegen Beuningse Boys.

[tussenkop]

Angeren achter

Ook sv Angeren ligt ver achter, in de vierde klasse F. De oranjehemden hebben pas twaalf wedstrijden afgewerkt dit seizoen. De ploeg van trainer Edwin Geldof ligt net als HAVO maar liefst vier duels achter op de koploper, het ongenaakbare Arnhemse Boys. Angeren staat 7e, maar als het haar (inhaal)duels wint, en waarom niet, want dat gebeurde de laatste drie duels ook, ineens vierde. En lonkt nacompetitie voor promotie. Maar met een smalle selectie en twaalf duels in minder dan acht weken wordt dat een loeizware klus.

Angeren kan dus alle support gebruiken, en wel op: maandag 2 april thuis tegen OSC (14.00 uur), de subtopper die getraind wordt door Angerenaar Manfred van den Broek, zondag 8 april uit bij laagvlieger Westervoort, donderdag 12 april (18.30 uur) thuis tegen aartsrivaal Jonge Kracht en de zondag erna uit bij de Huissenaren! Daarna drie thuisbeurten binnen een week tegen laag geklasseerden; CHRC (22-4), Veluwezoom (26-4) en Eendracht Arnhem (29-4).

* NB: wanneer u dit leest in de papieren editie kunnen/zullen de cijfermatigheden afwijken, want dit artikel is geschreven vóór het Paasweekend.

Kunstgrasveld nodig

'Kleinere' clubs in Lingewaard als HAVO, Angeren maar ook het Doornenburgse GVA, kloppen bij de gemeente al jaren aan voor een kunstgrasveld. Tevergeefs. De huidige situatie van HAVO en Angeren, (te) veel wedstrijden achterstand, toont meer dan ooit de noodzaak van een dergelijk veld aan. Daardoor minder afgelastingen en dus gelijke tred houden met de klassegenoten. Ook kan er vaker en beter getraind worden en is het voordeel van andere clubs die wel op kunstgras spelen weg. Dus een eerlijker competitieverloop.