Fuchsia bloemen (foto: Ned. Fuchsia Vereniging)
Fuchsia bloemen (foto: Ned. Fuchsia Vereniging) Foto: Ned. Fuchsia Vereniging

Lezing bijzondere Huissense

bladcactussen en fuchsia's

KESTEREN - Op dinsdagavond 17 april om 20.00 uur organiseert Groei & Bloei afdeling Midden–Betuwe op de Heliconschool, Industrieweg 4 in Kesteren een lezing over bladcactussen en fuchsia’s die worden geteeld door de stichting Epric uit Huissen.

De lezing wordt gegeven door Frank Supplie die de Epric in 1997 heeft opgericht. Epric is een internationaal onderzoek- en informatiecentrum voor Epifyten. Dit zijn tropische planten zoals orchideeën en bladcactussen. Deze soorten groeien op andere planten zonder daar voedingsstoffen aan te onttrekken. Orchideeën en bladcactussen worden bij Epric ook gekweekt voor de verkoop. In die teelt worden medewerkers ingezet die ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Er is bij Epric heel specialistische kennis aanwezig over genoemde Epifyten.

In eigen beheer worden geregeld nieuwe hybriden ontwikkeld. Met de enorme collectie fuchsia’s die Epric heeft hebben ze wereldwijde faam behaald. Ieder jaar is deze verzameling door een ieder te bewonderen op de internationale fuchsia dagen. Ook veel van die bijzondere soorten kunnen dan gekocht worden door handelaar en particulier. Alle planten, in vele soorten en maten, die Epric teelt worden wereldwijd verkocht. De opbrengst, ook direct aan bezoekers van de Huissense kassen, wordt ingezet om de eigen medewerkers deskundige begeleiding te kunnen geven. In de lezing geeft Frank Supplie niet alleen uitleg over stichting Epric, maar vooral ook over de bijzondere bladcactussen en fuchsia’s die ze telen. De lezing is vrij toegankelijk voor leden en niet-leden van de Groei & Bloei.