Jada Kandzetovic wint zilver (foto: Alex Beukhof)
Jada Kandzetovic wint zilver (foto: Alex Beukhof) Foto: Alex Beukhof

Succesvolle wedstrijden voor DGV-turnsters

DODEWAARD - Er stonden weer twee wedstrijden op het programma voor de turnsters van DGV Dodewaard. Op 17 maart turnde Elisa Roumimper haar derde plaatsingswedstrijd 4e divisie. Elisa wist met een eerste plaats op sprong en toptien-noteringen op de overige toestellen vierde te worden. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de regiofinale op 7 april.

Op 24 maart was het de beurt aan de 5e divisie turnsters van DGV om hun tweede wedstrijd te turnen. Ook dit keer werden er in de eerste ronde (instap) meteen twee medailles gewonnen! Myla van Dijk werd eerste op vloer en derde op brug en balk en won hiermee de gouden medaille. Jade van Dodeweerd wist ondanks een val van brug en balk, maar met een derde plaats op vloer zilver te bemachtigen. Tirza en Imara Klomp (Jeugd 2) turnden een prima wedstrijd. Imara maakte het nog spannend door met slechts 0,025 verschil op plaats vier te eindigen. Tirza eindigde vijf plaatsen hoger dan vorige keer en werd elfde.

In wedstrijd 3 turnden Jada Kandzetovic en Tess Wouters (Pupil 1) en Nienke van Luunen (Jeugd 1). Ook Jada wist heel knap een podiumplaats te bemachtigen. Ze werd 1e op brug en was erg blij met het zilver dat ze won! Tess haar beste toestel was balk, zij eindigde op de 13e plaats van de 32 turnsters. Nienke belandde na een stabiele wedstrijd op een mooie 5e plaats. Tenslotte turnde Jasmijn van de Voort (Pupil 2). Vorige keer samen met Marlies van Luunen, maar zij was nu helaas geblesseerd. Jasmijn had met twee vallen pech op de balk, maar wist nog knap als 11e te eindigen.

De doorstroming naar de regiofinale 5e divisie eind mei wordt nog bekend gemaakt, dus het blijft nog spannend wie er deze finale mag turnen!