Energie-initiatief WatBeters start in heel Overbetuwe

HETEREN - Na een succesvolle pilot in Heteren krijgen vanaf 29 maart eerst de inwoners van Driel en Randwijk de mogelijkheid om mee te doen aan WatBeters. Een initiatief waarbij energie goedkoper kan worden ingekocht, duurzame projecten worden gestart en er geld beschikbaar komt voor de dorpen. De komende maanden volgen de andere dorpen in Overbetuwe.

Overbetuwe bestaat uit zo’n 19.000 huishoudens die de komende vijftien jaar samen zo’n 580 miljoen (!) euro betalen aan de energiebedrijven. De gedachte achter WatBeters is om die inkoop zelf te gaan regelen en daarmee een deel van dat bedrag terug te gaan verdienen. Het geld dat bespaard wordt, komt ten goede aan de gebruiker zelf, maar een deel vloeit ook terug naar de gemeenschap. Ook gaat WatBeters in nauwe samenwerking met de gemeente, de scholen en de bedrijven zonnepanelen plaatsen op grote daken die daarvoor geschikt zijn.

Burgemeester Toon van Asseldonk: “De hele wereld is het erover eens: het moet duurzamer. Ook de gemeente Overbetuwe. Wij willen zo'n duurzame samenleving echt voor elkaar krijgen. Het burgerinitiatief WatBeters geeft daar het goede voorbeeld in. We werken hierin met z’n allen samen; inwoners, bedrijven, scholen, gemeente en maatschappelijke organisaties.” Wil je ook WatBeters? Kijk dan op www.watbeters.nl.