Diner Zonnebloem (foto: Rens de Bot)
Diner Zonnebloem (foto: Rens de Bot) rens de Bot

Ondernemers zetten Zonnebloemgasten Heteren in het zonnetje

HETEREN - Ook dit jaar was het diner, dat de Heterense ondernemers aan de deelnemers van de Zonnebloem aanbieden, een groot succes. Op donderdag 17 maart was het in De Bongerd weer heel gezellig en hadden John en Annemiek Peters een heerlijke maaltijd bereid.

De formule is eigenlijk heel simpel. Tegen het eind van de middag worden de Zonnebloemmensen thuis opgehaald door een ondernemer. In De Bongerd krijgen ze -in een feestelijk aangeklede zaal met mooi gedekte tafels- een heerlijke maaltijd aangeboden. En na afloop worden ze uiteraard weer keurig naar huis gebracht.

Wat zo leuk is dat zowel ondernemers als deelnemers vaak al een lange tijd in Heteren hebben doorgebracht en het dorp van haver tot gort kennen. Dat leidt tot geanimeerde gesprekken over Heteren in vroegere tijden, maar ook de toekomst zoals het Dorpshart of het uiterwaardenplan blijven niet onbesproken.

Dat de animo onder de deelnemers van de Zonnebloem voor deze activiteit groot is, is dan ook begrijpelijk. Ieder jaar moet dan ook een aantal mensen worden teleurgesteld. Maar goed dat de ondernemers er zelf ook zo veel plezier aan beleven en dat ze ons na afloop vragen: “Volgend jaar toch weer”? Dat gaat zeker gebeuren.

diner Zonnebloem