Ekaterina Levental en Eva Tebbe (foto: Eric Brinkhorst)
Ekaterina Levental en Eva Tebbe (foto: Eric Brinkhorst) Foto: Eric Brinkhorst

Concert in hervormde kerk Hemmen

HEMMEN - Zondag 15 april om 15.00 uur opent Duo Bilitis uit Den Haag de concertserie 2018 in de Nederlands Hervormde Kerk van Hemmen.

Het duo bestaat uit Eva Tebbe harp en Ekaterina Levental mezzosopraan en harp. In het programma 'Ballade Save' komen grote inspiratiebronnen van Duo Bilitis samen: de grote Franse en Russische componisten uit het einde van de 19e eeuw, begin 20ste eeuw. Claude Debussy en zijn Russische tijdgenoot Tsjaikovski hebben op het eerste gezicht misschien weinig met elkaar gemeen. Echter, niets is minder waar daar Debussy Rusland voor het eerst in 1881 bezocht op uitnodiging van de Russische gravin Nadezjda von Meck om in dienst te treden als haar huispianist, begeleider en leraar voor de kinderen.

Het concert besluit met muziek van Sergei Prokofiev. Debussy’s muziek werd voor 1918 in Sint Petersburg uitgevoerd. Prokofiev moet sommige van zijn piano- en orkestwerken al ruim voor de Revolutie gekend hebben. Het is echter niet bekend of ze elkaar ooit ontmoet hebben. Prokovief combineert in zijn muziek Russische volkselementen met modernistische lyriek en maatschappijkritiek; een mooie tegenhanger voor de romantiek in dit programma. De toegang bedraagt tien euro; Kinderen tot 12 jaar betalen vijf euro. Reservering kaartjes en informatie: 0488 849172.

Uitgebreide informatie over de concerten staat op www.hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten, www.brasserieheerlijkheid.nl en www.cnmehemmen.nl.