Scholekster (foto: Jannemieke Termeer)
Scholekster (foto: Jannemieke Termeer) Foto:

Het CNME Hemmen organiseert:

Lezing en excursie over weidevogels en weidevogelbescherming

HEMMEN - CNME Hemmen organiseert een lezing over weidevogels en weidevogelbescherming. Piet Broekhof, vrijwilliger bij CNME Hemmen en Hans Swarts, coördinator van de Weidevogelwerkgroep Overbetuwe, nemen u mee in de wereld van de weidevogels. In deze lezing komen de verschillende Nederlandse weidevogels aan bod en gaan we in op de verschillende aspecten van nestbescherming en kuikenbescherming.

Iedereen is welkom om de lezing bij te wonen op dinsdag 10 april om 19:30 uur in De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen. De toegangsprijs is drie euro voor de lezing, inclusief deelname aan de excursie op zaterdag 14 april. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Vervolgens kunt u op zaterdag 14 april om 7:30 uur mee op excursie naar de weidevogels in De Meilanden tussen Valburg en de Linge. Hier beheert de Vogelwerkgroep Overbetuwe verschillende weidegebieden en een kunstmatig nat-dras gebied, dat in 2017 al een positief effect heeft gehad op de weidevogel populatie. Observatietelescopen zullen aanwezig zijn. De startlocatie wordt tijdens de lezing bekend gemaakt.