Einde gymverenigingen

Heteren en Driel in zicht

HETEREN/DRIEL - Het bestuur van gymvereniging De brug uit Heteren en het bestuur van gymvereniging Luctor et Emergo in Driel hebben in de afgelopen bestuursvergaderingen geconcludeerd dat het einde van de twee verenigingen in zicht is.

Het gebrek aan vrijwilligers die het bestuur willen vormen is de reden voor het feit dat het huidige bestuur op de algemene ledenvergadering van respectievelijk 18 en 25 april zal aankondigen dat zij voornemens zijn om de verenigingen op te heffen.

Het gebrek aan bestuursleden heeft geresulteerd in een gedeeltelijke bestuursfusie in 2015. Met uitzonderling van het bestuurslid dat de ledenadministratie en het contact met leden bijhoudt, worden alle andere functies in Driel en Heteren door dezelfde personen ingevuld. Met het ophanden staande vertrek van een aantal bestuursleden aan het einde van dit seizoen is de basis te smal geworden om de twee verenigingen aan te sturen.

Een brief aan alle leden waarin dit werd meegedeeld heeft tot op heden niet genoeg kandidaat-bestuursleden opgeleverd. Kennelijk is het maatschappelijk belang van beide verenigingen in Heteren en Driel dusdanig gering dat er geen opvolgers klaar staan om het bestuurs-stokje over te nemen. Dit zou betekenen dat de Drielse gymvereniging, opgericht in 1934 en de Heterense vereniging opgericht in 1974 gaan verdwijnen.

Mochten er alsnog kandidaten zich willen aanmelden, kunnen zij contact opnemen met het secretariaat van beide verenigingen: José van Rijn via email (secretariaat@gymluctoretemergo.nl / secretariaat@gvdebrug.nl. of via telefoon 026/4743587of 06/44874877.