Vrijwilligers

Neder-Betuwe

NEDER-BETUWE - Vrijwilligersorganisaties in Neder-Betuwe kunnen een adviesgesprek aanvragen bij Welzijn Rivierstroom over de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 25 mei gaat deze nieuwe wet in en zijn ook vrijwilligersorganisaties verplicht te registreren welke informatie van personen ze verzamelen en hoe ze dat bewaren. Vrijwilligersorganisaties die dit niet doen kunnen hoge boetes krijgen. Het doel van deze nieuwe wet is, voorkomen dat informatie van andere mensen op straat komt te liggen. Dat kan steeds makkelijker gebeuren nu er meer informatie gedigitaliseerd is.

Welzijn Rivierstroom ondersteunt organisaties met een adviesgesprek en helpt ze op weg om dit goed te regelen. Bel voor meer informatie of een adviesgesprek met Folkert Kooistra op 06 19544160 of mail naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.

Vriend van

Oranjevereniging

Herveld-Andelst

HERVELD-ANDELST - De Oranjevereniging is op zoek naar mensen die de vereniging een warm hart toe dragen.

"Om al onze leuke evenementen voor jong en oud te blijven organiseren heeft de Oranjevereniging donateurs nodig. Een donatie aan de vereniging als Vriendendienst. Door deze Vriendendienst kunnen wij nog leukere evenementen gaan organiseren. Donaties graag op rek nr. NL77RABO0133912019 ten name van Oranjevereniging Herveld Andelst onder vermelding van 'Vriend van."

Veteranen-

bijeenkomst

OMMEREN - Op woensdag 11 april is er een bijeenkomst van de Veteranensociƫteit Midden-Betuwe.

Van 15.00 tot 17.00 uur zijn alle veteranen, jong en oud, maar ook oud-militairen zonder veteranen status, welkom in het Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 in Ommeren. Deze uitnodiging geldt uiteraard ook voor belangstellenden van buiten de regio.

Lezing

Historische Kring

OMMEREN - Op maandag 9 april is er een lezing van de Historische Kring Kesteren & Omstreken.

Rusland-deskundige mevrouw drs. ter Haar vertelt over de Romanovs en de Russische Revolutie. De lezing wordt gehouden in het Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 in Ommeren. In verband met de jaarvergadering, die voorafgaand aan de lezing wordt gehouden, is de aanvangstijd van de lezing 20.30 uur in plaats van de gebruikelijke 20.00 uur. De toegang is gratis. Ook niet-leden zijn welkom.