Afbeelding

Huissen toont spirit ondanks vertrokken coach

HV Angeren wint in spannende derby maar nét van HV Huissen

GENDT – HV Angeren is de koningin van het Betuwse handbal. Aartsrivaal HV Huissen is twee keer verslagen. Al ging die tweede keer, zaterdagavond in de Gendtse thuishal van Angeren, Walburgen, minder makkelijk dan in december in Huissen. De oranjehemden wonnen nu nipt met 15-13.

Tekst en foto: Hans Schmeinck

En dat terwijl HV Huissen lange tijd een voorsprong mochten koesteren en dus uitzicht had op minstens een punt. Zo'n zeven minuten voor tijd leidde de ploeg van interim-coach Bert Arfman, hij verving de uit zijn functie ontheven Ray Thomson (zie kader), nog met 12-13. En als bij die stand de anders zo trefzekere Nikki Hubers niet een strafworp op de paal had geschoten, dan had een zege er zeker in gezeten.

Angeren kwam nu echter op gelijke hoogte door Pien van Dinter. Matchwinnaar werd uiteindelijk Karlijn Hoogveld. Zij miste eerst nog twee open kansen, maar faalde drie minuten voor tijd toch niet: 14-13. In de eindzoemer kreeg Angeren nog een strafworp, die Pien van Dinter, voor de statistieken, benutte: 15-13.

De winst in dé derby van het Betuwse handbal is knap te noemen. Want hoewel Angeren tweede staat in de tweede klasse B en Huissen op gepaste afstand volgt, keek het in de eerste helft tegen een dikke achterstand aan: 1-7. Maar de ploeg van Fred Wieland trok de stand vlak voor rust bij tot 6-9 halverwege.

In de tweede helft kwam Angeren sterk terug en was het na tien minuten gelijk: 12-12. Daarna was het van beide kanten erg rommelig en werden grote kansen gemist. Maar bleef het daardoor ongemeen spannend. Huissen dolf in de laatste paar minuten het onderspit: 15-13.

Na twee keer winst in de derby mag HV Angeren zich de koningin van het Betuwse handbal noemen. Coach Wieland is een blij man: ,,Als je zo terugkomt dan verdien je het om te winnen. Huissen speelde in een hoog tempo, maar ik dacht al dat ze dat nooit vol konden houden. Na rust stond onze dekking beter, Huissen kon niet meer zo makkelijk scoren als in de eerste helft.''

Ondanks het (nipte) verlies kunnen de Huissensen met opgeheven hoofd verder. Ze speelden vele malen beter als thuis tegen Angeren. Begin december werd op smadelijke wijze verloren met 8-16. Interim-coach Arfman: ,,Jammer dat we vanavond niet beloond zijn. We misten teveel kansen en ook conditioneel zat het niet helemaal goed. Toch knap dat de meiden dit laten zien na de hectiek van de laatste tijd.''