(foto: René Roelofs)
(foto: René Roelofs) René Roelofs

DFS afgetroefd door Urk, 2-0

OPHEUSDEN - DFS keek na vijf minuten al tegen een achterstand aan toen Nagel met een bekeken bal, na een flipperkast achterin, binnen kon schuiven,1-0 DFS probeerde het wel, maar men had moeite met de fysieke tegenstander die elke bal gelijk diep speelde.

Een mooie aanval van DFS leverde uiteindelijk niet meer dan een corner op die steenhard werd over gekopt. In het vervolg van de eerste helft creëerde beide ploegen weinig mogelijkheden meer. Rond het half uur werd Dors in de zestien onderste boven gelopen. Alleen zag de leidsman hier geen overtreding in. Wederom Van Walsem zag zijn kopbal in de veilige handen van doelman Koffeman verdwijnen zodat beide ploegen de rust ingingen met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft had DFS het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor de Urkers. Nadat Van Alst een bal van de lijn haalde schoot Bokila voor DFS over. Aan de andere kant was het aan doelman Veeneman, met een drietal prima reddingen, te danken dat de achterstand niet groter werd. In de slotfase posteerde DFS naast invaller Raterink ook nog eens zijn beide centrale verdedigers in de spits in de jacht op de gelijkmaker. Helaas leverde dit nauwelijks mogelijkheden op. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste Snoek met een mooie lob de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisclub.

Opstelling: Peter Veeneman, Corné Davelaar (56. Melvin van Osenbruggen), Mart Raterink, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (75.Levi Raja Boean), Luciën Dors, Noë Bokila, Alex Scheffer (71. Remy Raterink).