De kinderen van de Bredeschool De Vogeltuin onthullen het bedarg dat ze samen bij elkaar hebben gelopen met wandelen voor Water
De kinderen van de Bredeschool De Vogeltuin onthullen het bedarg dat ze samen bij elkaar hebben gelopen met wandelen voor Water Foto: Ellen van der Zweep

Basisschoolleerlingen uit Heteren wandelen bijna 7.000 bij elkaar voor water

HETEREN - Op vrijdag 23 maart hebben 101 leerlingen van de Bredeschool De Vogeltuin uit Heteren meegedaan aan Wandelen voor Water in de Week van het Water. Dit werd georganiseerd in samenwerking met Rotaryclub Elst Over-Betuwe en Amref Flying Docters.

De kinderen uit de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen uit Heteren hebben zes kilometer gewandeld met een rugzak met maar liefst zes liter water. Met deze bijzondere prestatie hebben de leerlingen bijna 7.000 euro opgehaald voor een waterproject in Ethiopiƫ.

Voorafgaand aan deze wandeling hebben de leerlingen gezamenlijk een gastles gehad van leden van de Rotary. Met deze les werden leerlingen bewust gemaakt dat het niet voor alle kinderen een normale zaak is dat er schoon water uit de kraan komt, maar dat veel Afrikaanse kinderen 's ochtends kilometers moeten lopen voor schoon water in plaats van naar school gaan.

Het was een prachtig gezicht om zoveel kinderen te zien wandelen door Heteren en bovenal een knappe prestatie om samen zoveel geld op te halen!