Leerling sleutelt aan auto bij autodealer in Oosterhout
Leerling sleutelt aan auto bij autodealer in Oosterhout Foto:

Doe Dag Betuwe On Stage voor 3e jaars vmbo-leerlingen

Hoe gaaf wil je het hebben?

BETUWE - Onlangs gingen 850 vmbo-leerlingen uit de Betuwe op werkbezoek bij verschillende bedrijven. Het was Doe Dag van Betuwe On Stage. Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen organiseren gezamenlijk dit project.

Sleutelen. Om 08.00 uur werden de eerste vmbo-leerlingen verwacht. Ze stonden echter om 07.15 uur al klaar bij een autodealer in Oosterhout. De leerlingen keken hun ogen uit in de showroom. Daarna maakten ze een quiz. Tot slot sleutelden de leerlingen aan auto's waar ze anders alleen van kunnen dromen.

Bedrijfspas. Een zwakstroomschakeling maken, een eigen App bouwen, elektriciteit aanleggen en lassen. Het kon allemaal bij een bedrijf in Dodewaard. Leerlingen ontvingen bij binnenkomst een bezoekerspas met hun naam, de bedrijfsnaam en het On Stage logo. Een mooie herinnering aan een fantastische dag.

Pizza's. In een restaurant in Elst bakten leerlingen pizza's. Ondertussen vertelde de kok wat werken in de horeca inhoudt: "Plezier hebben om het gasten naar de zin te maken, lange werkdagen en lekker eten". Dat laatste beaamden de leerlingen volmondig.

Netwerk. De leerlingen deden dit project om beroepen te leren kennen en om een persoonlijk netwerk te bouwen. Daar zijn ze zeker in geslaagd. Meerdere bedrijven lieten de organisatie na afloop weten dat ze graag in contact blijven met deze leerlingen voor toekomstige stages. Een mooi compliment voor de leerlingen en voor de mentoren en decanen die de leerlingen voorbereiden op Betuwe On Stage.