interieur van de KiK tijdens een kunstcafé (Foto: Jan Franssen)
interieur van de KiK tijdens een kunstcafé (Foto: Jan Franssen) Foto:

Kunstcafé Overbetuwe:

De magie van schilderkunst

ELST - Vrijdag 30 maart verzorgt Kunstcafé Overbetuwe een lezing over de magie van de schilderkunst in Theater De KiK in Elst. Inleider is kunstenaar Rinke Nijburg.

De bekende Nederlandse, en in Arnhem woonachtige, kunstenaar Rinke Nijburg is gefascineerd door religie. Een thema dat hij verweeft met mythologie, de filosofie van het heden en de wereld van de magie. Zijn eigen werk is niet altijd even gemakkelijk te interpreteren, maar wel erg interessant om je in te verdiepen. Voor kunstenaars en kunstliefhebbers belooft het een boeiende avond te worden waar je een andere kijk op schilderkunst kunt krijgen. Er is ruimte voor gesprek met de kunstenaar zelf en voor onderlinge discussie over het onderwerp.

Rinke Nijburg studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem, Ateliers Arnhem en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanaf 2001 is hij docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Werk van hem is opgenomen in toonaangevende museale, bedrijfs- en particuliere collecties.

Kunstcafé Overbetuwe is er voor kunstenaars en kunstliefhebbers in de Gemeente Overbetuwe en staat voor ontmoeting en inspiratie. De werkgroep Kunstcafé Overbetuwe organiseert excursies, ontmoetingen met kunstenaars en meer. Op de hoogte blijven? Stuur een e-mail naar kunstcafeoverbetuwe@gmail.com en meld je aan voor de nieuwsberichten.

De aanvang: 20.00 uur in Theater de KiK, Dorpsstraat 39 Elst (achter de Hema). Toegang: vrijwillige bijdrage na afloop. Aanmelden via kunstcaféoverbetuwe@gmail.com.