een gezellige middag tijdens de speelweek
een gezellige middag tijdens de speelweek Foto: nvt

Speelweek zoekt enthousiaste vrijwilligers

NIJMEGEN - Speelweek voor jongeren met een verstandelijke beperking in Nijmegen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Het thema is dit jaar 'Op de Boerderij'. Ieder jaar wordt door de Stichting GVO de Klup en MEE Gelderse Poort een vakantie speelweek georganiseerd voor schoolgaande jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 20 jaar uit Nijmegen e.o. De speelweek wordt dit jaar gehouden in de week van 13 tot en met 17 augustus.

De speelweek heeft dezelfde functie als de reguliere bouwdorpen: op een gezellige, ontspannen manier samen met elkaar plezier maken in de laatste week van de vakantie. Deze week is niet alleen voor de kinderen een welkome afwisseling, maar ook de ouders hebben nu even de gelegenheid om aandacht te geven aan de andere kinderen in het gezin.

De vakantie speelweek wordt bezocht door zo’n 70 kinderen. Zij worden begeleid door ongeveer 40 vrijwilligers, veelal in leeftijd variërend van 15 tot 35 jaar. Het is een zeer enthousiaste groep, de meesten hebben al bij vorige speelweken meegeholpen. Een aantal van deze vrijwilligers (de zogeheten Keukenploeg) heeft zelf een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

"Ook voor 2018 zijn er weer veel vrijwilligers nodig om de Speelweek tot een succes te maken. Meer weten? Neem contact op met: Ilse Scholten, GVO de Klup, mobiel 06 10192374 of info@gvodeklup.nl; Marian van Wel, MEE Gelderse Poort, mobiel 06 10010339 of m.vwel@meegeldersepoort.nl."