J.J. Cremer, Betuwse boerderij aan zeeg (z.j.) Particuliere collectie, Arnhem.
J.J. Cremer, Betuwse boerderij aan zeeg (z.j.) Particuliere collectie, Arnhem. Foto: ---

Unieke tentoonstelling over J.J. Cremer in Driel

DRIEL – Ter gelegenheid van de onthulling van het beeld 'Kruuzemuntje' op vrijdagmiddag 13 april vindt in de hervormde kerk van Driel diezelfde dag en de dag erna een tentoonstelling plaats met werk van de sociaal bewogen schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar Jacob Jan Cremer (1827-1880), aan wie het beeld een eerbetoon is.

De tentoonstelling omvat uniek materiaal dat door een aantal particuliere verzamelaars voor deze bijzondere gelegenheid in bruikleen wordt gegeven. Naast meerdere tekeningen zullen vier van de tien nog traceerbare olieverfschilderijen van Cremer te bewonderen zijn en worden ook originele handschriften, bijzondere drukken van zijn boeken en andere objecten getoond. Tevens zal de tentoonstelling ingaan op de sociale bewogenheid van Cremer die onder meer resulteerde in het afschaffen van kinderarbeid in Nederland.

De tentoonstelling is op vrijdag 13 april van 10.30 - 14.00 uur te bezichtigen. En op zaterdag 14 april van 9.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over de activiteiten die in het kader van de onthulling van 'Kruuzemuntje' plaatsvinden staat op www.historischekringdriel.nl en de Facebookpagina Oud Driel.