Afbeelding
Foto:

Nieuws van gymvereniging ONA Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Gymvereniging ONA bestaat al bijna 50 jaar! In haar unieke eigen gebouw wordt gym gegeven aan kinderen op zaterdagochtend en aan volwassenen op maandag avond.

ONA beschikt over een kleine knusse zaal, in het voormalige schoolgebouw aan de dorpsstraat in Slijk-Ewijk. Samen met de leden houden ze het gebouw in stand. De doelstelling van de gymgroepen is vooral 'plezier in bewegen'.

Voor volwassenen zijn er drie groepen, van half 7 tot half 8 een damesgroep waar met de gym de nadruk ligt op lenigheid. De tweede groep voor dames, van half 8 tot half 9 is de nadruk op conditie en lenigheid. Deze groep gaat ook altijd een kwartiertje volleyballen. Daarna is er een herengroep die gaan volleyballen.

Op zaterdag is er kindergym. Omdat de zaal niet zo groot is, voelen kinderen zich al snel veilig. De eerste groep voor de hele kleintjes, van 2,5 tot 4 jaar. Dit is van 9.00 tot 10.00 uur. De les is erg vrij en spelenderwijs. Er is ook tijd voor een liedje, limonade en een koekje.

De tweede groep is van ongeveer 5 jaar tot 8 jaar. Ook hier staat plezier voor op. Er worden turnactiviteiten aangeboden, en ook teamsport en spel. Dit is tussen 10.00 en 11.00 uur. De derde groep is van 9 tot 14 jaar. Er wordt van alles gedaan: van op de tumblingmat salto's maken tot gewoon blokjesvoetbal.

Er zijn altijd twee trainers, zodat de kinderen goed aandacht en hulp krijgen. De kleinste groep is ook klein, onder de tien kinderen. Op dinsdagavond is er een dansgroep voor jonge meiden van 7 tot 12 jaar.

We zoeken voor de kindergym een nieuwe trainer. De huidige trainer gaat na de zomer stoppen en we willen de nieuwe trainer graag goed inwerken. De trainers krijgen bij ons een vrijwilligersvergoeding. Als je interesse hebt of vragen hebt neem dan contact op via de website: gymverenigingona.nl.