Jan Terlouw tijdens lezing in Heteren. (Foto: Foto: Ton Roksnoer)
Jan Terlouw tijdens lezing in Heteren. (Foto: Foto: Ton Roksnoer) Foto: Ton Roksnoer

Jan Terlouw: 'Kom in actie voor de natuur!'

HETEREN - 'Kom in actie voor de natuur!' Dat is de oproep die naklinkt. Wanneer de inspirerende lezing van Jan Terlouw is afgelopen in De Bongerd in Heteren. De bekende natuurkundige, politicus en schrijver.

"Wij hadden de eer en het genoegen naar hem te mogen luisteren. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar zo voelt het wel. Hij vertelt dat hij eigenlijk toevallig ook schrijver is geworden. Zijn kinderen vertelde hij iedere avond een ander nieuw verhaal. Hij ontdekte zo de kracht van verhalen. En dat je naar aanleiding van een verhaal tot geweldige gesprekken kunt komen."

Hij heeft dit jaar het Boekenweekessay geschreven. Over de natuur, hoe prachtig die is. Maar ook: hoe erg de natuur in gevaar is. De mensen moeten dat weten en dan zullen ze er ook naar handelen. Al was het maar voor het welzijn van hun kinderen. 97 procent van alle wetenschappers is het erover eens, het moet echt anders. Jan vindt dat de politiek het voortouw moet nemen en moet zeggen: en zó gaan we het nu doen, om bijvoorbeeld de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Jan hoopt met zijn verhalen alle mensen maar vooral de jeugd te inspireren om in actie te komen voor de natuur.

"Wij organiseren op zaterdag 14 april van 13.30 tot 17.00 uur een spirituele markt. Er zijn 20 stands waar u informatie kunt krijgen over bijvoorbeeld astrologie, tarot, reiki, Yin Yoga en mindfulness. Er worden korte consulten gegeven en er zijn workshops. U bent welkom in zalencentrum De Bongerd in Heteren. De toegang is gratis. (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com)."