Afbeelding
Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Wil Dinnissen

DRIEL - 'Er gaat iets bijzonders gebeuren', hiermee opende burgemeester Toon van Asseldonk zondag 18 maart het samenkomen in Driel. Wil Dinnissen, voor de ledenvergadering van Concordia aanwezig, stond in het middelpunt. "Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd …"

De burgemeester schetste in enkele woorden de historie van verdiensten. Zijn inzet is samen te vatten in muziek, jeugd en jongerenwerk. Plaatjes draaien in de jeugdsoos, groeide al snel uit naar veel meer. Wil stond aan de wieg van de speelweek. En hij richtte de Zwarte Pietenband op. Menig Sintfeest werd opgeluisterd met de klanken van deze club.

Een muzikant in hart en nieren. Spelen op zijn trompet was zijn lust en zijn leven. Ruim 45 jaar lid van Concordia, 15 jaar bij Philharmonie Gelre en blaaskapel Kapel 3-L. Bij Concordia is hij nog steeds bestuurslid. En als eerste trompettist speelde hij de Last Post bij oorlogsherdenkingen. Zijn trompetklank ligt ieder scherp in het geheugen. Een hoogtepunt was de 70-jarige Polenherdenking. Op 20 september 2014 bracht hij in Driel, in aanwezigheid van onze koning zijn prachtige klanken ten gehore. Wil beschrijft dit moment als een levensherinnering om nooit te vergeten.

Helaas gooide de diagnose ALS in 2015 roet in het eten. Het laten afweten van zijn lichaam heeft gevolgen gehad voor zijn passie. Maar naar vermogen draagt hij nog steeds zijn waardevolle steentje bij. Een enorme staat van dienst om trots op te zijn. Met deze slotwoorden en gelukwensen werd de onderscheiding met eerbied en respect opgespeld.