Afbeelding

Wereldrestaurant Atlantis steunt stichting Zorg Initiatief Nederland

ARNHEM – Als horeca-ondernemer weet Wuen-tse Chang dat Wereldrestaurant Atlantis, waar hij mede-eigenaar van is, ook een maatschappelijke rol vervult. Natuurlijk komt men er om lekker te eten, maar ook om gezellig samen te zijn. Voor veel ouderen in Nederland is dat helaas niet weggelegd. Zij zitten dag in dag uit eenzaam op een kamer in een zorginstelling...

Dat zette Wuen-tse Chang aan het denken. Hij wilde graag een bijdrage leveren aan de ouderenzorg in de regio en maakte kennis met Stichting Zorg Initiatief Nederland (ZIN). Deze in Arnhem gevestigde stichting heeft als doel om zoveel mogelijk ouderen een ZINvolle oude dag te bezorgen. 'Wij vinden dat de mensen die ons land hebben opgebouwd, hier recht op hebben', aldus de initiatiefnemers. Stichting ZIN doneert niet zomaar geld aan zorginstellingen maar gaan er zelf kijken waar de ouderen echt behoefte aan hebben. En dan wordt meestal duidelijk dat het vooral van belang is om ouderen uit hun isolement te halen, weer onder de mensen te brengen. Stichting ZIN organiseert gezellige dagjes uit en bingo-avonden, maar dragen er ook zorg voor dat eenzame ouderen bijvoorbeeld wekelijks een bezoekje krijgen. Wuen-tse Chang: 'Ik herinner me uit mijn jeugd een oude dame die ik regelmatig tegenkwam en waar ik wel eens een gezellig praatje mee maakte. Af en toe kwam ik bij haar thuis.' Het lijkt zoiets kleins maar kan voor ouderen echt van onschatbare waarde zijn. Inmiddels is Wuen-tse Chang 38 jaar en beseft dat dit voor deze oude dame waarschijnlijk ook heel bijzonder moet zijn geweest. De keuze om stichting ZIN financieel te steunen had hij snel gemaakt. Zo vervult Wereldrestaurant Atlantis niet alleen een maatschappelijke rol voor de mensen die er komen eten, maar ook voor eenzame ouderen in een zorginstelling. Een ZINvol initiatief!

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610. Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.