Afbeelding
Foto:

Open dag Stichting Peutercentra Overbetuwe

ELST - Op zaterdag 17 maart was de jaarlijkse open dag op de dertien locaties van Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO). In alle kernen van de gemeente is een peutercentrum van SPO gevestigd en in Elst zijn er zelfs vijf locaties.

Ondanks de kou was het een goedbezochte dag. Ouders en peuters konden tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen om kennis te maken met de locatie, de medewerkers en de werkwijze van SPO. Die werkwijze is gericht op spelend leren: via spel kunnen kinderen leren hun emoties te verwerken, hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en samen te werken. Daarnaast is er veel aandacht voor de spraak-en taalontwikkeling omdat de taalverwerving plaatsvindt in de leeftijdsfase tot vier jaar. Verder wordt de creatieve ontwikkeling gestimuleerd zodat kinderen zich leren uitdrukken naar hun eigen aard en persoonlijkheid. De motorische ontwikkeling komt aan bod door volop te bewegen en sport- en spelactiviteiten te doen met elkaar.

Op het peutercentrum leren kinderen (2-4 jaar) in een veilige omgeving, spelenderwijs allerlei zaken die hen voorbereiden op de basisschool. De medewerkers van het peutercentrum leren de kinderen goed kennen en zorgen ervoor dat de leerkracht op de basisschool een goed beeld krijgt zodra het kind naar groep 1 gaat.

Natuurlijk zijn ouders en peuters ook na de Open Dag welkom voor een kennismaking. Meer informatie staat op www.spo-overbetuwe.nl.