De Finale! (foto: Curly & Straight)
De Finale! (foto: Curly & Straight) Curly & Straight

George & Eran lossen Wereldvrede op! De Finale

ELST - De hit van Oerol nu in Theater de KiK! Op zaterdag 14 april om 20.30 uur: kaarten verkrijgbaar via www.theaterdekik.nl.


'George & Eran lossen Wereldvrede op! De Finale': De Joodse Eran Eran Ben-Michaƫ en de uit Syriƫ afkomstige George Tobal verrasten drie jaar geleden met George & Eran lossen Wereldvrede op! Deel I. De vrienden hadden zich voorgenomen om in drie voorstellingen uit te zoeken hoe het conflict tussen Joden en Arabieren kon worden opgelost. Deel I en deel II waren een groot succes, maar een panacee hadden ze niet. Nu is het uur van de waarheid. Hebben ze een oplossing gevonden? Is het ze gelukt om de wereldvrede naderbij te brengen? In de muzikale conflictkomedie, keren de twee vrienden terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen. George ondernam een reis richting moederland en strandde in Lesbos waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle en beschadigde boten. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en ondernam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. In dit slotstuk van hun bewierookte trilogie hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar Wereldvrede zullen leiden.

"Dit moet gezien worden! Superieur geacteerd en bij vlagen vlijmscherp." (NRC Handelsblad) "Zelfs politieke dilemma's krijgen een introspectieve behandeling ik de rake slotaflevering van George & Eran lossen Wereldvrede op." (de Volkskrant)

De Finale! (foto: Curly & Straight)