Gezond en vitaal ouder worden!

NEDER-BETUWE - Wekelijks worden in de gemeente Neder-Betuwe in groepsverband gymnastiekactiviteiten georganiseerd. Inhoud en vorm zijn afgestemd op de mogelijkheden en wensen van 55 plussers. Het lichamelijk functioneren staat centraal. Bevordering van de conditie, stabiliteit (val-preventie) en mobiliteit. 55+ gezond bewegen is bedoeld voor senioren vanaf circa 55 jaar. Al dan niet zelfstandig wonend. De activiteiten worden door het gekwalificeerde kader aangepast aan het niveau van de groep.

Als u zelfstandig woont, eventueel af en toe gebruik maakt van een beetje hulp, maar niet (meer) actief aan sport deelneemt, kunt u zich aansluiten. Het is absoluut niet noodzakelijk om eerder iets aan sport gedaan te hebben. Er wordt bij deze gymnastiek geen gebruik gemaakt van toestellen of apparaten, maar wel van speciaal voor dit doel ontworpen materialen, zoals zachte ballen, hoepels en dergelijke. Geen grondgymnastiek, wel bewegen op muziek. Tevens zijn deze lessen toegankelijk voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs. U kunt vrijblijvend een paar keer meedoen en u zult zien dat u het bijna niet meer kan missen. U kunt deze activiteiten beoefenen in de dorpen Dodewaard, Kesteren, Opheusden, Echteld en Ochten. Meer info staat op http://www.swanwelzijn.nl/meer-bewegen-voor-ouderen/mbvo-algemeen en te verkrijgen bij SWAN - Stichting Welzijnsactiviteiten Neder-Betuwe 0488 44103 of stuur een mail naar info@swanwelzijn.nl.