Goud en zilver voor Jade en Myla
Goud en zilver voor Jade en Myla Foto:

Twee podiumplaatsen voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - Ze moesten er lang op wachten, maar op 3 maart was het dan zover. De eerste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie turnsters van DGV Dodewaard in Arnhem.

De eerste wedstrijd begon meteen al super! Jade van Dodeweerd en Myla van Dijk (Instap) turnden een nagenoeg foutloze wedstrijd. Jade werd zelfs eerste op zowel brug, balk als vloer. Myla werd tweede op balk en vloer. Deze mooie resultaten leverden een gouden medaille op voor Jade. Myla nam zilver mee naar huis.
Daarna was het de beurt aan Tirza en Imara Klomp (Jeugd 2). Zij turnden voor het eerst keuze oefenstof. Imara werd tweede op balk en derde op sprong en vloer. Helaas ging haar brugoefening niet goed, waardoor ze op plaats 12 eindigde. Tirza turnde naar behoren, maar viel van de balk. Daardoor werd ze uiteindelijk 16e.

In ronde drie kwamen 3 DGV turnsters in actie. Nienke van Luunen (Jeugd 1) turnde erg netjes. Helaas had ook zij een val van balk, maar desondanks behaalde ze een 9e plaats. Tess Wouters (Pupil 1) liet een mooie vloeroefening zien waarop ze tweede werd, daarmee werd ze keurig tiende van de liefst 32 turnsters. Ook Jada Kandzetovic (Pupil 1) turnde een prima wedstrijd. Ze vergat wel twee elementen van haar vloeroefening wat kostbare punten kostte. Jada werd 25e.

In de laatste wedstrijd van deze lange dag turnden Jasmijn van de Voort en Marlies van Luunen (Pupil 2). Beide meiden bleven op de balk, waar ze duidelijk erg blij mee waren! Op balk wist Marlies een tweede plaats te halen, na vier toestellen werd zij 20e. Ook voor Jasmijn was de balk haar beste toestel, in het eindklassement werd ze netjes negende. Op naar de tweede plaatsingswedstrijd over drie weken in Ede.