Maria Magdalena:

een inspirerende naam

ELST - De themamiddag 'Maria Magdalena een inspirerende naam' is op woensdag 21 maart van 14.00-16.00 uur in De Hoeksteen Elst.


Op 1 januari is er in de Overbetuwe een nieuwe parochie met als patroonheilige Maria Magdalena. De Benedictusparochie en de parochie de Levensbron zijn samengegaan. Samen 15 geloofsgemeenschappen in een gebied zo groot als het vroegere dekenaat Elst (1995 opgegaan in Dekenaat Arnhem. De vraag die velen bezig houdt: Wie is deze Maria Magdalena. Is dat de Maria Magdalena uit de film(musical) Jesus Superstar . Is dat de Maria Magdalena zo vaak als zondares afgebeeld die Jezus voeten zalft met kostbare olie. Of is het toch vooral de Maria Magdalena aanwezig bij Jezus kruisdood en graflegging. Vooral de Maria die in de verrijzenisverhalen zo’n unieke plaats heeft. Maria die de verrezen Christus ontmoet en gezonden wordt de boodschap van de Verrijzenis uit te dragen. Maria Magdalena de Apostel van de apostelen en die bijdraagt aan de hoop waaruit wij mogen leven. Een inspiratie voor de nieuwe parochie. Ook aandacht voor de plaats die deze Maria ten onterecht kreeg in de geschiedenis van de Westerse kerken in tegenstelling met de kerken van de Oosterse Traditie en de plaats van Maria Magdelana in buiten-Bijbelse verhalen en legendes.

Spreekuur huurders-

vereniging

Overbetuwe

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Dit geldt voor iedere derde donderdag van de maand."