De groep gevorderden is aan het oefenen. (foto: Scouting Zetten Band)
De groep gevorderden is aan het oefenen. (foto: Scouting Zetten Band) Foto: Scouting Zetten Band

Start Music for Kids succesvol

ZETTEN - Onder deskundige leiding van dirigent Harald Franken is de Scouting Zetten Band op woensdag 21 februari succesvol gestart met Music for kids. Na de eerste les is besloten om nog een groep te starten speciaal voor degene die geen ervaring hebben met het bespelen van een instrument. Zij zijn gestart met het bespelen van een blokfluit en worden al snel wegwijs in het notenschrift. De groep oefent van 17:30 tot 18:00 uur in clubgebouw blokhut 'De Eindsplits' in Zetten.

Na de eerste groep gaan de gevorderde deelnemers, zij hebben al enkele muzieklessen gehad, verder met het instuderen van een muziekstuk. Iedere week wordt er ook kennisgemaakt met een ander blaas- of slagwerkinstrument, zodat je na tien weken een hele serie prachtige instrumenten hebt leren kennen. Door elkaar te ondersteunen gaat het muziek leren spelen vele malen sneller. Het resultaat van de eerste lessen mag er al zeker zijn en je ziet de deelnemers groeien in hun spel. De deelnemers, dirigent en bandleden zijn erg enthousiast en dat werkt beslist aanstekelijk.

"Wil je uitproberen hoe het is om samen muziek te maken of wil je muziek leren maken en je bent zeven jaar of ouder dan ben je welkom. Deelnemen is nog mogelijk! Ook ouderen zijn welkom. Na de muzieklessen start de Scouting Zetten Band met de repetitie. We spelen bekende muziek in een veelzijdig repertoire en treden regelmatig op in eigen dorp en daarbuiten. Je bent welkom om dan nog even te luisteren naar ons mooie muziekkorps." Voor aanmelden en meer informatie zie www.scoutingzettenband.nl.