Heeft u het allemaal goed geregeld?

KESTEREN - De tweede Mantelzorgsalon op 26 februari werd opnieuw goed bezocht. Het thema was dit keer ‘Heeft u het allemaal goed geregeld?’. Kandidaat-notarissen, de dames Roosenboom en Van Ingen, gaven een duidelijke lezing.

Wat is nu van belang om te regelen ten aanzien van het testament en levenstestament (volmacht). Een onderwerp dat veel reactie en vragen gaf, was de misvatting dat een geregistreerd partner of echtgenoot níet automatisch de volmacht heeft bij leven. Hierin werd de meerwaarde en belang van een levenstestament pas echt duidelijk voor de aanwezigen. Juist om bij leven de zaken goed te kunnen behartigen van een dierbare. Verder werd aandacht besteed aan bewindvoering, de donorwet en de kosten van een notaris.

De mantelzorgsalon wordt iedere laatste maandag van de maand aangeboden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Houd daarom de berichten in de krant en op Facebook in de gaten. De eerstvolgende keer is op maandag 26 maart met om 19:00 uur inloop en om 19:30 uur de start. Dan is het thema: ‘Valpreventie’ en de spreker is fysiotherapeut Rogier Rozenbrand. Locatie: De Hof in ’t Anker, Schenkhofstraat 11 in Kesteren.

Aanmelden is niet nodig, de bijeenkomsten worden gratis aangeboden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Klazina van den Herik: 0488 483250 (zorgcentrum ’t Anker); Diana Smits: 06 22521581 (wijkverpleegkundige gemeente Neder-Betuwe) of Frederike Burgers: 06 22615246 (sociaal werker, Welzijn Rivierstroom).