Collectanten gezocht voor

Amnesty Internationalcollecte

OVERBETUWE - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt voor de zestiende maal een landelijke collecte. In de gemeente Overbetuwe zullen 35 collectanten in de week van 11 tot 17 maart de straat op gaan.

In 1961 las de Britse Jurist Peter Benenson een bericht dat hem niet meer losliet .Twee Portugese studenten waren tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze een dronk op de vrijheid hadden uitgebracht In het toenmalige Portugal, een dictatuur was zo’n onschuldige daad kennelijk strafbaar.

Beneson realiseerde zich dat over de hele wereld mensen gevangen zaten om wat ze zeiden,schreven of om wie ze zijn. Omdat hij wist hoe belangrijk vrijheid is, besloot hij tot oprichting van Amnesty International. Sindsdien strijdt Amnesty voor een rechtvaardige wereld waar iedereen vrij is en gelijk wordt behandeld.

Amnesty’s werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd. "Wilt u helpen met collecteren of meer informatie, neemt u dan contact op met Anton Korthouwer, 06 28113597.