Gastlessen Wandelen voor Water
Gastlessen Wandelen voor Water Foto: eigen foto

Leerlingen wandelen

op Wereldwaterdag

ELST - Het is weer zover! 282 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Elst trekken op Wereldwaterdag hun wandelschoenen uit de kast voor ‘Wandelen voor Water’.

De enthousiaste leden van Rotaryclub Elst Over-Betuwe verzorgen op woensdag 21 maart een centrale wandeling in Elst waar vier scholen aan mee doen. De opbrengst van deze sponsorloop gaat dan ook naar een water- en sanitatieprogramma van Amref Flying Doctors in de sloppenwijken van Addis Ababa in Ethiopië. Tijdens de wandeling zijn de leerlingen te herkennen aan een blauwe rugzak waarin ze zes liter water dragen. Op deze manier zetten Nederlandse kinderen zich in voor veilig drinkwater en goed sanitair voor leeftijdsgenootjes in Ethiopië.

Gastles op school
Voorafgaand aan de wandeling kregen alle leerlingen een gastles over drinkwater en hygiëne in het algemeen en de huidige situatie in Ethiopië. Schoon drinkwater, voldoende toiletten en riolering zijn in de sloppenwijken van Addis Abbaba allerminst vanzelfsprekend. Het doel van de gastles is bewustwording: ‘Is een kwartier onder de douche staan in Nederland eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Waar worstelen leeftijdgenootjes in Ethiopië bijvoorbeeld mee?’

De lokale organisatie ligt in handen van Rotaryclub Elst Over-Betuwe in nauwe samenwerking met de scholen. Voorafgaand aan de wandeling wordt er een warming-up gegeven door Fitness en Gezondheidscentrum Elst. Onderweg zorgt Jumbo voor een verfrissing.