Vrijwilliger Wim Arends (foto: Hans de Zwart)
Vrijwilliger Wim Arends (foto: Hans de Zwart) Foto: Hans de Zwart

Vrijwilliger Repair Café

NEDER-BETUWE - Een kapot koffieapparaat? Misschien kan het op woensdag 7 maart gemaakt worden. Het Repair Café Neder-Betuwe draait inmiddels al ruim een jaar. De naam 'café' heeft overigens niets met sterke drank te maken, maar is het Franse woord voor de koffie die u bij de reparatie kunt krijgen.

Op de locatie in Opheusden en in Ochten hebben inmiddels al vele tientallen inwoners van de gemeente kapotte spullen laten repareren. Een aantal handige mannen en vrouwen doen er kosteloos kleine reparaties aan bijvoorbeeld elektrische apparaten, speelgoed, fietsen of gereedschap. Ook voor het herstelwerk aan kleding kunt u in de Notenbalk terecht.

Wim Arends uit Opheusden is één van de vrijwilligers. “Eerst wist ik niet wat een Repair Café was”, aldus Wim. “Maar toen ik las dat die organisatie overal in Nederland en zelfs in het buitenland actief is, kreeg ik interesse en heb me aangemeld”.

De klant blijft bij de reparatie en krijgt advies met een kopje koffie. “Dat is het leuke ervan”, zegt Wim. “Met elkaar probeer je oplossingen te vinden. Bovendien is het goed voor het milieu want repareren is beter dan weggooien.”

Het Repair Café kan nog vrijwilligers uit de gemeente Neder-Betuwe gebruiken die kleine textiel reparaties kunnen doen of handig zijn met elektriciteit of gereedschap.

Het Repair Café is open voor bezoekers in De Notenbalk in Opheusden op de eerste woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur. In Ochten is het op de derde woensdag van de maand in het Dorpshuis op dezelfde tijd.