Autivrouwencafé in Arnhem: ASS en angst

REGIO - Woensdag 7 maart wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Autisme gaat vaak samen met angst of een angststoornis. Vooral sociale angst komt veel voor bij volwassenen met autisme. Op zich is angst een normale emotie, het is nuttig want je moet kunnen reageren op gevaar. Maar als je vaak angstig bent of irreële angsten hebt en het gaat je leven negatief beïnvloeden, dan wordt angst een probleem.

Angst kan allerlei vormen aannemen, het kan je overweldigen als je een activiteit wil gaan doen of je je routine moet veranderen. Bang zijn in het donker is een ander soort angst dan bang zijn voor de reacties van mensen. Heb jij vaak last van angsten? Van welke angsten? Wat zijn de oorzaken hiervan en wat zijn de gevolgen? Hoe ga jijzelf met angsten om en hoe gaan anderen met jouw angsten om? Als je hierover wilt praten met andere autivrouwen dan ben je welkom in het Autivrouwencafé.

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten inclusief consumpties zijn vijf euro per avond. Meer informatie staat op www.autivrouwencafe.nl.