Kip met kuikens onder de rode lamp
Kip met kuikens onder de rode lamp

Dierengeluiden

Kuikens in de vrieskou

HETEREN - Een van de kippen, die altijd in de stal zitten, vond een week of drie geleden dat het voorjaar was en dat ze dus kon gaan broeden. Tja toen was het wel lekker weer, maar intussen heeft de winter weer toegeslagen en vriest het.

Als we de kip en de kuikens gewoon in het grote hok laten zitten is het voor de kuikens veel te koud. Daarom hebben we een hok met een rode lamp gemaakt waar ze voldoende warmte voor haar kuikens kan vinden. Het ziet er wel een beetje apart uit, maar het gaat in dat glazen hokje wel goed. Het is een van de zware kippen die altijd in het hok in de stal zitten, haar kuikens zijn grappig gestreept. De andere kippen en de haan zitten gewoon in het hok in de schuur, daar hebben zij het warm genoeg. Ondanks de kou is er ook nog altijd veel pluimvee buiten. De ganzen, eenden, pauwen enz. kunnen goed tegen de kou en scharrelen nog altijd bijna genoeg voedsel. In de winter moeten ze natuurlijk wel bijvoeren om gezond te blijven. De ganzen die wij hebben broeden altijd vroeg in het voorjaar, dus het is even afwachten wanneer mevrouw gans besluit dat het warm genoeg is om te gaan broeden en dan hopen we op jonge gansjes. Daarna komen dan vanzelf de andere dieren en wordt het weer heel leuk met veel jonge dieren bij ons op de kinderboerderij.

Onze kinderboerderij is elke dag open van 10.00 tot 16.00 uur en je vindt ons aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Nieuwtjes kun je ook vinden op www.gezinsboerderij.nl en natuurlijk op onze Facebook pagina www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Wil je bij ons een natuurlijk kinderfeestje houden bel dan even naar onze receptie 026 4720707.