Belastinginvullers

van de KBO/PCOB

ELST - De seniorenbonden van de KBO/PCOB afdeling Elst-OverBetuwe hebben in samenwerking met de Belastingdienst vrijwilligers opgeleid als 'invulhulp' en die elk jaar weer worden bijgeschoold. De komende weken gaan zij weer op pad om hun klanten tegen een kleine onkostenvergoeding thuis te helpen.

De hulp is bedoeld voor leden van de KBO/PCOB. Wie nog geen lid is kan dit alsnog worden (KBO afdeling Elst-OverBetuwe is dit 24,00 euro per jaar). Het juist en volledig invullen van de belastingaangifte blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Gemaakte fouten kunnen leiden tot onjuiste aanslagen of andere zaken met een vervelende nasleep voor u.

Naast de inkomstenbelasting wordt ook gekeken naar uw zorg- of huurtoeslag. Zo nodig kunnen zij die aanvragen, maar ook wordt bekeken of u niet teveel krijgt in verhouding tot uw inkomen waardoor u achteraf moet terug betalen. Deze vervelende situaties proberen de invullers te voorkomen. Het is van belang om u goed te laten adviseren en te laten helpen door hen.

Als u gebruik wilt maken van een van de invulhulpen en/of dezelfde persoon wilt als vorige jaren kunt u direct met hem/haar contact opnemen om een afspraak te maken. Dit kan met Hein Tabois 0481 375719, Piet Brouwer 0481 371085; Frans Kosters 0481 375201 of Mariet Gabriels 0481 378168. Uw privacy staat hier voorop.

Tip: alle ontvangen brieven van de Belastingdienst goed bewaren, die bevatten voor de invulhulpen noodzakelijke informatie.