Esther Groenenberg. (Foto: IKK preview)
Esther Groenenberg. (Foto: IKK preview) Foto:

Esther Groenenberg en Band

speelt Carole King – A Natural Woman

BETUWE - Op zaterdag 10 maart om 20.30 uur speelt Esther Groenenberg en band in theater de KiK in Elst. Carole King – A Natural Woman is de nieuwe voorstelling van zangeres, pianiste en songwriter Esther Groenenberg. In deze show brengt de Zwolse muzikante een ode aan haar grote inspiratiebron Carole King. Haar legendarische album Tapestry staat in deze show centraal, maar Groenenberg neemt ook uitstapjes naar het eerdere werk van King en naar de muziek van vriend James Taylor.

Esther Groenenberg zingt en speelt piano en wordt vergezeld door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beide bekend van de band Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young) en Bas Schouten op gitaar (bandlid The Handsome Poets & Lisa Lois). In het voorjaar van 2017 deed zij een volledig uitverkochte try-out tour, om vanaf oktober 2017 met de echte tour te beginnen.

Eerdere theaterseizoenen tourde Esther met haar eigen Nederlandstalige luisterliedjes langs de theaters. Ze scoorde een grote YouTube-hit met het liedje 'Oh meisje' en was te zien in onder andere De Wereld Draait Door.