De jampakketten worden gelost bij De Wanmolen (foto: Liane Jansen)
De jampakketten worden gelost bij De Wanmolen (foto: Liane Jansen)

Geurts Conserventoernooi groot succes

DODEWAARD - Ook dit jaar was het Geurts Conserven Schaaktoernooi weer een groot succes. Ondanks de heersende griepgolf waren er 234 deelnemers.

Wilbert Kocken van de schaakvereniging De Drie Torens uit Tilburg heeft na zeven jaar opnieuw de titel gepakt in de dertigste editie van het Geurts Conserven Schaaktoernooi. Dat dit het laatste ‘jamtoernooi’ was, dat door de Dodewaardse Schaakvereniging is georganiseerd, bleek voor vele schakers een grote teleurstelling. Van verschillende kanten werd er bij het bestuur op aangedrongen de mogelijkheden tot voortzetting van dit mooie toernooi te onderzoeken.

Aan het eind van het toernooi is door het bestuur van de DVS gemeld dat er meerdere verenigingen zijn, die aangegeven hebben de organisatie van het toernooi te willen overnemen. Deze mededeling werd door de toernooischakers met enthousiasme begroet. Het bestuur van de DSV zal binnenkort overleg plegen met de OSBO en een aantal verenigingen op welke wijze een eventuele doorstart gestalte moet krijgen.