Sem tevreden over zijn prestatie (foto: W.Filippo)
Sem tevreden over zijn prestatie (foto: W.Filippo)

Sem Teunissen succesvol voor ZVO

ELST - Namens de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) is Sem Teunissen uitgekomen op de Speedo jaargangfinales in het Zuidhollandse Leiden. Hij heeft op zes afstanden deelgenomen en zwom vijf persoonlijke records en verbeterde twee clubrecords.

Aan deze wedstrijden mogen per leeftijdsjaar (2008) en per slag alleen de achttien besten van Nederland meedoen. Sem verkeert dus in goed gezelschap. Sem verbeterde zijn eerste persoonlijke record op de 50 meter vrije slag. Met een tijd van 35.13 zwom hij met een tiende plek op deze afstand bijna anderhalve seconde sneller dan voorheen. Het betekende gelijktijdig eveneens een verbetering van het clubrecord op deze afstand. Ook stelde hij zijn persoonlijke beste tijd op de 100 meter vrije slag met meer dan 2,5 seconde sneller. En daarmee was de koek nog lang niet op. Sem zwom op de 100 meter schoolslag naar een knappe elfde plaats en zorgde ervoor dat zijn persoonlijk record op deze afstand met bijna twee seconden scherper werd gesteld. Verder zwom hij op de 50 meter vlinderslag met een tijd van 44.70 een fractie sneller dan voorheen. Een tijd van 1:31.32 betekende voor Sem een verbetering van zijn persoonlijk record en het clubrecord op de 100 meter wisselslag. Op deze afstand werd hij tiende.

Tenslotte kwam Sem ook nog uit op de 100 meter rugslag. Hij legde deze afstand af in een tijd van 1:37.78. Sem heeft laten zien dat hij zich kan meten met zijn leeftijdsgenoten.