Forte Welzijn

start toeslagenspreekuur

ELST - Veel mensen hebben te maken met de zorgtoeslag, de huurtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvang toeslag. Het systeem van de belastingdienst met controle achteraf zorgt er voor dat vaak niet het juiste bedrag uitbetaald wordt. Daardoor moeten burgers terugbetalen of hebben nog geld tegoed. Dit kan voor enorme problemen zorgen, omdat de bedragen soms behoorlijk oplopen.

Daarom start Forte Welzijn dinsdagmorgen 13 maart met het toeslagenspreekuur voor inwoners van de gemeente Overbetuwe. Het toeslagenspreekuur is bedoeld voor bewoners met een laag inkomen. Een team getrainde vrijwilligers zal helpen bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen van de belastingdienst. Afspraken zullen plaatsvinden in De Wieken op de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Later zal ook op andere plaatsen binnen de gemeente een spreekuur gehouden worden.

Veel mensen weten niet dat ze zelf aan de belastingdienst door moeten geven als hun inkomen wijzigt of als er iets in het huishouden verandert. De regels zijn ingewikkeld en verschillen per toeslag. De vrijwilligers van het Toeslagenspreekuur geven advies, bieden hulp en ondersteunen de klanten. Door een korte lijn met de belastingdienst zijn de vrijwilligers verzekerd van de juiste informatie.

Inwoners kunnen zelf een afspraak maken. Aanmelden kan via de telefoon (085 0406066 op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur) of via de e-mail (belastingspreekuur@fortewelzijn.nl).