Tom Bouwman fortepianist
Tom Bouwman fortepianist Foto:

Fortepianist Tom Bouwman speelt Mozart in Opheusden

OPHEUSDEN - Het cultureel comité neder-Betuwe start op 10 maart met het eerste huisconcert 'Mozart als voeding voor de ziel'.

Het wordt een avond met prachtige muziek op een geweldige locatie aan 'De Spees' waar we te gast zijn bij de familie Welling. Tom Bouwman is professioneel fortepianist en Mozart-deskundige. Hij maakt furore met zijn concerten in Duitsland.

Tom studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd in 2015 uitgenodigd zijn studie voort te zetten bij de befaamde fortepianist en Mozartdeskundige John Irving. Dit naar aanleiding van enkele door Tom voltooide Mozartfragmenten. De uitvoeringen door Tom kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw, zoals het 'ex-tempore' improviseren van cadensen in pianoconcerten.

Locatie: familie Welling, Rijnbandijk 36 in Opheusden. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start het concert. Entree 12,50 euro en onder de achttien 7,50 euro. Heeft u belangstelling dan kunt u zich opgeven bij: Inge Smit: e-mail - ccnedbet@gmail.com. (www.cultuurnederbetuwe.com).