Senioren willen zolang als mogelijk gezond blijven

Elke maand komen de leden van de PCOB Kesteren en Omstreken bijeen in het F

DODEWAARD - De levende natuur doet er alles aan om te blijven leven. Dat geldt voor planten en dieren, maar zeker ook voor mensen. Daar denk je niet over na als je 12 jaar bent, maar wel als je 72 bent. De senioren van vandaag zijn vitaler dan de ‘ouden van dagen’ 60 jaar geleden. De moderne gezondheidszorg levert daar een grote bijdrage aan.

Volgens het CBS was de gemiddelde leeftijd bij overlijden in 2016 van vrouwen 83,1 jaar (1981: 79,3), bij mannen was dat 79,9 jaar (1981: 72,7). De gemiddelde leeftijd bij overlijden stijgt nog steeds en de verschillen tussen mannen en vrouwen worden kleiner. Die kennis zegt niet alles over de gezondheidstoestand van de individuele senior. Wat blijft is dat – met het ouder worden – de vitaliteit afneemt en het aantal kwalen toeneemt. De senior maakt meer gebruik van medische zorg dan mensen die nog niet tot die leeftijdscategorie behoren.

In de bijeenkomst van woensdag 14 februari zal dokter Ingrid Corten uit Dodewaard ons het een en ander vertellen over de gezondheid van senioren en wat we zelf kunnen doen om gezond te blijven. De ledenbijeenkomst begint om 14.30 uur in het Fanfare-oefenlokaal op Sportpark de Leede in Kesteren, Joachim van Hoemenstraat 2a. Behalve de KBO- en PCOB-leden zijn ook andere senioren welkom. Bel voor meer info met Evert Oskam, secretaris van de PCOB afdeling Kesteren en Omstreken: 06 22555575.